Atölyeler
Müjgan Özçay Atölyeleri
Müjgan Özçay, ülkemizin en önemli çocuk kitapları yayıncılarından olan Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan kitaplardan yola çıkarak önemli kavramların, çocuklar için öncelikli, güncel temaların anlaşılmasına ve içselleştirilmesine yönelik çevrimiçi atölyeler gerçekleştiriyor.
MÜJGAN ÖZÇAY İLE FELSEFE ATÖLYELERİ
TEMATİK KİTAP ATÖLYELERİ
OKUMA TİYATROSU
Yöntem
- Müjgan Özçay Atölyeleri belirlenen kitaplar üzerinde oyunlar, drama, soru-cevap teknikleri vb. yollarla bütünüyle interaktif paylaşıma dayalı gerçekleşir.
- Çocuklar, gençler ve yetişkinler ayrı gruplar halinde ya da birlikte katılabilir. Özellikle karma gruplar nesillerarası diyaloğa yaratıcı zemin hazırlar.
- Katılımcının özgüvenini ve iletişim becerisini artıran somut yararlar hedeflenir.
- Farklı materyaller kullanılarak yapılacak çalışmalar sayesinde birlikte düşünme, tasarlama ve yaratma deneyimi sunulur.
- Her atölyede, işlenen kavramlar hakkında yeni ve sürdürülebilir farkındalıklar edinilir.
- Atölyeler temaların işlendiği, belirlenen Günışığı Kitaplığı kitaplarıyla birlikte yürütülür. Bazı temalar için birden çok kitap önerilebilir.
MÜJGAN ÖZÇAY İLE FELSEFE ATÖLYELERİ
- Felsefe çoğunlukla ciddiyet gerektiren, hatta uçuk kaçık bir beceri sayılır. Oysa felsefe zengin sorglama yöntemiyle insan zihni için peynir ekmek kadar gereklidir. Neden varız? Bir şey neden var olur? Gerçek güzellik nedir? Özgürlük, her istediğini yapmak mıdır? Başkalarına neden ihtiyaç duyarız?
- Felsefe küçüklükte meraklı sorularla başlar. Eğriyi doğruyu, iyiyi kötüyü tartışarak derinleşir.
- Felsefe okumanın yaşı yoktur. Küçükler söz konusu olduğunda, kavramların dünyasında daha ihtiyatla dolanmak yeterlidir. Örneğin, güzel bir insanın neden hep iyi sanıldığını, cadıların neden hep çirkin çizildiğini sorgularken değişen yalnızca yöntemdir; felsefi derinlik değişmez.
- Edebi yapıtları özümseyebilmek, onlardan keyif alabilmek bilgi ve birikim gerektirir. Romanın, öykünün, şiirin tadına varabilmek, toplumsal yaşamın anlamını, dinamiklerini kavrayabilmek için felsefe önemli bir ihtiyaçtır.
Felsefe Atölyeleri - Temalar
- Başarı mı, başarısızlık mı?
- Doğa, çevre, iklim…
- Cesaret mi, korku mu?
- Adalet
- İyilik ve kötülük
- Ben, hep ben! Başkaları?
- Güzellik ne demek?
- Haklarımız, görevlerimiz
- Anlaşmak mı, anlaşamamak mı?
TEMATİK KİTAP ATÖLYELERİ
OKUMA TİYATROSU
Atölyeler için iletişim
Günışığı Kitaplığı info@gunisigikitapligi.com
Hakkında
Konservatuarın Opera Yüksek Bölümü’nden “hocaların hocası” Saadet İkesus Altan’ın öğrencisi olarak mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ne katıldı ve solist olarak kariyer yaptı. [ Devamı > ]